Erkend leerbedrijf

Bernhard Gort en Jan van de Wetering zijn beide gedreven en enthousiaste bestuurders. Zij willen de kennis en kwaliteit die KUIPERS infra in huis heeft graag doorgeven. Om deze kennis te kunnen overdragen heeft KUIPERS infra, naast Bernhard en Jan, diverse medewerkers met het certificaat ‘leermeester’ in dienst. KUIPERS infra is daarmee bevoegd om BBL- en/of BOL-leerlingen aan het werk te stellen die interesse hebben in een baan in de grond, weg en waterbouw. Tijdens hun leer/werktraject worden zij door een leermeester begeleid.

 

 

De BBL-leerlingen werken over het algemeen 4 dagen in de week bij KUIPERS infra en gaan 1 dag naar school. Praktijkervaring is immers een onmisbaar onderdeel van een beroepsopleiding. De wet schrijft voor dat MBO-leerlingen hun Beroeps Praktijkvorming (BPV) krijgen op een erkend leerbedrijf. Zo komen zij op een leerzame en praktische manier in aanraking met de branche.

 

 

KUIPERS infra werkt op dit gebied samen met een landelijk kenniscentrum. Per 1 augustus 2015 is dit de stichting SBB, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Voorheen was dit Aequor (groene sectoren) en Fundeon (bouw en infra).

 

 

Indien u als school of als leerling interesse hebt in een dergelijke loopbaan, kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 078-6742187 of een email sturen naar info@kuipersinfra-strijen.nl.

Certificeringen