Sloop 102 woningen Staatsliedenbuurt Sliedrecht

Opdrachtgever

Tablis Wonen

Activiteit

Sloop 102 woningen

Duur van het werk

november 2016 t/m mei 2017

Locatie

Sliedrecht

In Sliedrecht heeft KUIPERS infra in opdracht van woningstichting Tablis Wonen de sloop afgerond van fase 1 van de Staatsliedenbuurt. Deze fase omvat in totaal 102 woningen. De woningen zijn gelegen aan De Savornin Lohmanlaan 1 t/m 40, Cort van der Lindenlaan 1 – 23 (oneven), Dr. Kuyperstraat 2 t/m 80 (even) en de Thorbeckelaan 10 t/m 76 (even).

 

Voorafgaand aan de daadwerkelijke sloop van de woningen zijn grondige voorbereidingen gedaan en is een asbestinventarisatie gemaakt.  Het asbest is eerst verwijderd voordat met de sloop werd begonnen. Hiertoe zijn alle water-, gas- en elektraleidingen afgesloten. Tijdens de sloop is al het vrijkomend materiaal gescheiden en in containers afgevoerd. Het project is uitgevoerd onder BRL certificaat SVMS-007.

 

Op maandag 27 februari 2017 werd om 9.30 uur officieel de eerste woning gesloopt. Het begin van een algehele vernieuwing van de wijk. Voor een impressie van de start van de sloop gaat u naar http://wonenindestaatsliedenbuurt.nl/persbericht/start-sloop-eerste-woningen-fase-1

 

 

 

Projectinfo
Asbest verwijderen
Puin breken op locatie
10.000 ton
Sloopafval verwijderen en afvoeren
Certificeringen